Geen producten (0)

BARISTA TRAINING SCA

  

 

 Barista Training SCA

 

Een barista weet: "Goede koffie hoeft geen geheim te zijn". Het Koffiegenootschap is dan ook gespecialiseerd in het overdragen van kennis, met name in de vorm van barista trainingen, opleidingen en workshops. Het Koffiegenootschap werkt als een van de weinige koffiebedrijven door de SCA (Specialty Coffee Association) gecertificeerde trainers. Hieronder leggen wij de verschillende mogelijkheden uit. Wil je na het lezen nog meer informatie, of een op maat gemaakte offerte? Neem dan contact op via ons contactformulier of info@koffiegenootschap.nl


SCA Barista Trainingen

Met een SCA certificaat heb je een internationaal erkend papier in handen dat een bepaalde opleidingsstandaard en verworven kennis onderschrijft. Dit garandeert dat je voldoende kennis over het onderwerp krijgt aangboden en het behalen van een SCA certificaat kan je positie op de arbeidsmarkt versterken.

Het SCA Coffee Diploma is een methode van koffie onderwijs speciaal ontwikkeld voor mensen die professioneel met koffie werken. Het is een gecertificeerd systeem waarvan de inhoud wordt gecontroleerd en geactualiseerd door de knapste koppen in de koffie-industrie.

 

Introduction to Coffee (halve dag) - € 100,- excl. 21% BTW en examen

Ben je een koffieliefhebber en zou je graag willen weten welke reis er schuilgaat achter je kopje koffie?
Tijdens dit ca. 4 uur durend programma (1 uur theorie, 3 uur praktijk) worden verschillende onderwerpen besproken zoals de koffieplant, het oogsten en verwerken van de koffiebessen, het live branden van koffie, het bereiden van koffie met verschillende zetmethoden en natuurlijk het cuppen (professioneel proeven).

In deze breed georiënteerde workshop maak je kennis met de vele interessante kanten van koffie en leg je een gedegen basiskennis voor een verdere verdieping in één van de andere modules van het SCAE Coffee Diploma System.
Waarde voor het Coffee Diploma Systeem: 10 punten.

 

Latte Art (1/2 DAG) - € 100,- excl. 21% BTW

Heb je al ervaring met het werken met een espressomachine, en wil je graag je latte art skills vebeteren? Neem dan deel aan onze Latte Art cursus waar we met je aan de slag gaan om te zorgen dat jouw gasten nóg meer waardering voor jou melkkoffies krijgen.

 

Barista Skills Foundation (1 dag) - € 275,- excl. 21% BTW en examen

Voor de thuisbarista die meer uit zijn espressoapparatuur wil halen of de horecaondernemer die zijn medewerkers goed voorbereid achter de espressomachine wil hebben staan. Deze beginnerscursus legt een basis voor de kennis van espressozetmethodiek.
Bij voldoende aantoonbare ervaring kan dit niveau over worden geslagen en kan de deelnemer direct aan de Intermediate cursus deelnemen.

Waarde voor het Coffee Diploma Systeem: 5 punten.

 

Barista Skills Intermediate (1,5 dag) - € 475,- excl 21% BTW en examen

Voor de koffie-enthousiasteling die zijn baristaskills wil perfectioneren of de horecamedewerker die als shiftleader aan de slag wil. Deze cursus is geschikt voor barista's met een redelijke basiservaring die hun kennis graag verder willen verbeteren.
Waarde voor het Coffee Diploma Systeem: 10 punten.

 

Barista Skills Professional (2 dagen) - € 850,- excl 21% BTW en examen

Voor de ervaren barista die de volgende stap wil nemen. Tijdens deze intensieve training van twee dagen wordt je klaargestoomd voor het hoogste niveau in espressozetmethodiek.
Waarde voor het Coffee Diploma Systeem: 25 punten.

 

Examenprijzen (vastgesteld door de SCAE) excl. 21% BTW:

Introduction to Coffee - € 70,- p.p.
Barista Skills Foundation - € 70,- p.p.
Barista Skills Intermediate - € 205,- (€ 125,- voor SCA leden) p.p.
Barista Skills Professional - € 305,- (€ 250,- voor SCA leden) p.p.

 

Cursusdata 

Neem contact met ons op middels het contactformulier voor de actuele cursusdata.

 

LOCATIES

De meeste van onze trainingen worden in Eindhoven gegeven. Regelmatig geven wij ook trainingen in andere plaatsen in binnen- en buiteland. Graag een training op locatie? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.